Radionice terpaijskog pisanja deluju kao edukativno-terapeutske radionice u okviru Centra za komunikacijske studije i istraživanja CEKOMS iz Beograda. Cilj i misija radionica je da se zainteresovani polaznici obuče u efikasnoj metodi samopomoći po konceptu i metodi terapijskog pisanja u duhovnom rastu i ličnom razvoju svakog pojedinca.


Prof. dr Darko Tadić

Osnivač, Edukator/terapeut

Prof. dr Darko Tadić je dramaturg i profesor komunikacija, kreativnog i terapijskog pisanja. Doktorirao na Fakultetu Dramskih Umetnosti u Beogradu. Edukacija u Beogradskom psihodramskom centru za savetnika/edukatora. Kao konsultant za Odnose sa javnošću, predavač  i trener iz veština interpersonalne komunikacije  radio za Svetsku Banku (World Bank Belgrade), Ministarstvo odbrane, Ministarstvo za dijasporu i Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije, za USAID, kao i brojne firme i marketing agencije.Radi kao profesor u visokoj školi za profesionalnu edukaciju ICEPS u Beogradu i docent je na predmetu Kreativno pisanje na Fakultetu informacionih tehnologija (FIT) Pan evropskog univerziteta Apeiron u Banja Luci. Osnivač i autor online škole kreativnog pisanja i radionica terapijskog pisanja. Autor je brojnih priručnika o pisanju i komunikacijama, kao i stručnih radova iz ovih oblasti.  Vodi edukativne seminare, radionice i treninge iz kreativnog pisanja i terapijskog pisanja.

 

Sertifikovani edukatori


Tatjana Kuljača

Edukator/terapeut, Budva, Crna Gora

Završila je postdiplomske studije na odsjeku menadžment u hotelijerstvu na Univerzitetu Mediteran, Fakultetu za turizam u Baru. Pisanjem se aktivno bavi od 2015. za roditeljske portale i kolumnu “Mamizam” u magazinu ”Gracija”. Objavljene knjige: priče o roditeljstvu „Kako raste mama“,  bajke za djecu „Sofija i čarobna bašta”, ,,Luka i Sofija u čudesnoj šumi“, kao i roman „U inat svima“, objavljen 2020. Obuku za terapiju pisanjem završila je 2018. od kada uspješno radi sa klijentima kroz individualne i grupne radionice. Ovaj vid terapije ističe kao jedno od najboljih alata za rad na sebi, koji može veoma efikasno da posluži u iscjeljivanju trauma iz prošlosti, osvješćivanjem i povećanjem kontrole misli, a samim tim i emocija, te procesa koji  zbog toga nastaju u čovjeku. Kada terapija pisanjem postane jedna lijepa navika, živimo svjesnije i jasnije sagledavamo sopstvene potencijale, ograničenja, naučene programe, te smo u mogućnosti da podešavamo stvarnost na frekvenciju koja čovjeku donosi unutrašnji mir i sklad, i stvara divnu bazu za budućnost kakvu priželjkujemo.