fbpx

Ljubavna pisma kao terapija

Bele koverte, šuštave, namirisane hartije, prepoznatljiv rukopis i tragovi od mastila, žudnje ispisane drhtavom rukom,… istinski zaljubljenici u pisanje prepoznaće magiju pisanja ljubavnih pisama, pomalo setni zbog dolaska digitalne ere u kojem su ljubavna pisma zamenjena iskucanim porukama.

Istorija ljubavnih pisama datira od davnina, tačnije prvo ljubavno pismo upućeno boginji Krišni napisano je pre pet hiljada godina, a nešto kasnije nailazimo na ljubavna pisma iz Drevnog Egipta, Kine, Italije,…

Ljubavna pisma kao izražavanje osećanja kroz pisanje i danas , iako ih srećemo u drugom obliku, zauzimaju deo u društvu bilo da su upućena voljenoj osobi ili ih pišete sebi u terapijske svrhe. U vremenu kad je pisanje pisama bio jedini vid komunikacije, između ostalog našla su se i ljubavna pisma. Čežnja i uzbudljivo čekanje odgovora razdvojenih ljubavnika, negovanje odnosa na daljinu, sve to je doprinelo da se očuvaju i održe svežim istinske vrednosti koje ljubav ima.

O pisanju i njegovim blagodetima uvek možete da se edukujete na radionicama kreativnog i terapijskog pisanja, te čuti nešto više o razvijanju ljubavi prema sebi kroz ljubav prema pisanju.

Metoda pisanja ljubavnih pisama u terapijske svrhe

Kada radimo na sebi i dodjemo do određenih saznanja i nivoa svesti, jedna od spoznaja koja će nas sačekati jeste važnost ljubavi prema sebi i negovanje odnosa sa samim sobom. Od ljubavi prema sebi kreće pravilan razvoj psihičkog i fizičkog zdravlja i održava se zdrav način života. Jačanjem ljubavi prema sebi jača se i intuicija, takozvano šesto čulo, koje srazmerno sa poverenjem koje imamo u sebe odražava tihi šapat duše i navodi nas kroz život.

S toga, uzmite papir i olovku u ruke i napišite najlepše ljubavno pismo sebi! Izrazite ono što osećate, dugo godina čuvate, zabavljajte se pišući i zavolite sebe kroz reči koje ćete sebi uputiti, a potom ih čitajte. Možete i pisati partneru ili zamišljenoj osobi, nije važno. Cilj pisanja ljubavnog pisma u terapijske svrhe je izazvati osećaj ljubavi, prisetiti se, obnoviti ga i pokrenuti emocije koje nam služe.

Ako vam se sviđa, podelite....